welke onderdelen

Wat kunnen we u leren

Dance - Twirl - Show

Doordat twirlen vele onderdelen heeft, zit er altijd wel een onderdeel bij dat heel goed bij je past en waar je je helemaal in thuis voelt. Dat kan aleen twirlen zijn, maar kan ook een leuke show twirl of dance twirl. 


Kids Twirl

Kidstwirl is er speciaal voor de startende twirlers, op verplichte muziek van Disney laat je al je kunsten zien die je al geleerd hebt.  

Dit onderdeel wordt door het publiek het hardst toegejuigd waardoor je deze kinderen allemaal ziet stralen en genieten van hun optreden.

Als je Kidstwirl beheerst kan je een ander onderdeel erbij nemen.


Dance Twirl

Wat is er nou leuker dan je eigen mini musical te laten zien. Dance twirl is een onderdeel waarbij de dans zeer belangrijk is. Op eigen gekozen muziek wordt er een choreo gemaakt die jij moet uitbeelden. Aan de sporter is het de taak de show overtuigend neer te zetten zodat het publiek en vooral de jury geloofd in wat je doet en wat je laat zien. Je kunt je helemaal uitleven en in de huid kruipen van jouw favoriet. Dit is geen droom, bij ons kan het gewoon !
 

Choreo
Deze wordt gemaakt als de muziek bekend is, neem je spaanse muziek, dan worden er uiteraard spaanse bewegingen gemaakt.

Muziek
Dit kan je idol wezen of favoriete muziek style. Ook kan men een thema kiezen bv circus waar wij dan een bijzondere muziekmix van gaan maken. Zo kan jij een echte circus artiest worden.

Wedstrijden
Als je dancetwirl klaar is kan je mee naar wedstrijden, vele wedstrijden zijn in de omgeving zoals Spijkenisse, Brielle, Schiedam

Twee Baton

Dit is een super leuk onderdeel, hier moet je wel veel geduld voor hebben om het te leren, want allebij de batons moeten blijven draaien tijdens een routine.
 

2 baton
De routine is op verplichte muziek en je moet bepaalde patronen kunnen laten zien. De batons moeten blijven draaien tijdens een routine.

Geavanceerd
Doordat je met 2 batons werkt is het extra moeilijk om bepaalde truukjes te doen, dit kan je alleen maar leren door heel veel te oefenen. In het begin zal er heel veel mislukken, maar hoe harder je oefent des te beter gaat het worden. 

Wedstrijden
Als je de routine beheerst kan je meedoen aan wedstijden.

Team

In een team werken is ontzettend leuk en leerzaam. je maakt vrienden en je leert op elkaar te kunnen vertrouwen. 

Ons team is goed op elkaar ingespeeld en mede daardoor kunnen zij goede prestaties neerzetten. Al 6 jaar op rij is ons team Nederlands Kampioen, en dat met maar 1 uur trainen in de week. Samen kan je dus veel bereiken.

Elke dinsdag start de beginnersgroep om 18:00

gymzaal Ravense Hoeck

Super X strutting

Super X strutting  

Super X strutting gebeurt op opgelegde muziek, deze duurt 1.30-2.00 min. Deze categorie kan enkel worden beoefend door meisjes. Bij super X strutting is de baton ondergeschikt aan het lichaam. Het bestaat uit een verplicht vloerpatroon (X-vorm). De deelneemster maakt gebruik van voornamelijk voorwaartse bewegingen, die kunnen bestaan uit o.a. marcheerbewegingen (basic strut) en ballettechnieken. Het is belangrijk om in de maat van de muziek te blijven en de deelneemster moet beschikken over goede lichaamslijnen (houding), zo is het belangrijk bij het marchen dat de benen en de knieën een perfecte hoek vormen. Het saluut is verplicht aan het begin en bij het einde van de routine.

Verder zijn er enkele verplichte elementen zoals de vier basic steps in de 1ste/2de/3de/5de lane, enkel de voeten mogen de vloer raken, de baton mag de handpalm niet verlaten en er mogen max. twee loops in dezelfde hand

Twirling

Bij twirling gaat de aandacht naar de baton en staat het "pure" twirlen centraal. De baton moet voortdurend in beweging zijn. Je kan deelnemen in solo 1 baton, solo 2 batons, duo twirling (2 deelnemers), ensemble twirling (3 tot 5 personen) en team twirling (6 tot 9 deelnemers). De routine gebeurt op opgelegde muziek en duurt:

De muziek dient als achtergrondmuziek en om het startsein van de routine in te geven. De deelnemers nemen de snelheid en het niveau aan dat zij aankunnen (er wordt dus niet echt op de muziek gewerkt). Saluut is verplicht bij het begin en aan het einde van de routine.Duo's en teams mogen gemengd zijn (jongens en meisjes). Elke deelnemer heeft 1 baton, maar er mogen delen voorkomen waarbij een deelnemer werkt met meerdere batons.

Het vloergebruik is beperkt bij solo (vierkant 5x5m) en duo (vierkant 10x10m). Bij team twirling moet de hele vloer gebruikt worden.Bij twirling gaat de aandacht naar de baton en staat het "pure" twirlen centraal. De baton moet voortdurend in beweging zijn. Je kan deelnemen in solo 1 baton, solo 2 batons, duo twirling (2 deelnemers), ensemble twirling (3 tot 5 personen) en team twirling (6 tot 9 deelnemers). De routine gebeurt op opgelegde muziek en duurt:


Show twirl

Bij showtwirl kande deelnemer beschikken over meerdere batons en minimum twee andere attributen. Het thema moet duidelijk herkenbaar zijn door de uitvoering met attributen op de gekozen muziek. De gekozen attributen moeten tijdens de routine gebruikt worden. Exchanges zijn toegelaten. Gedurende de hele routine komen de leden in aanraking met een baton of een attribuut. Uitzondering: De leden mogen, bij het wisselen van een attribuut, 10 seconden zonder baton of attribuut werken. Je kan deelnemen als solo, duo en groep (minimum 10 personen).

De muziek is vrij te kiezen 

Freestyle

Freestyle:
Freestyle is een onderdeel waar je helemaal los kunt gaan. Er zijn geen beperkingen waardoor je alles kan doen wat je beheerst, dit kan zijn flikflak, overslag, radslag en acro technieken. Freestyle kan je doen als solist, maar ook als duo. Het is een leuk onderdeel waar je helemaal je eigen creaitiviteit in kwijt kan en helemaal tot het uiterst kan gaan. Compulsories horen ook bij dit onderdeel, dit is een algemeen goede ontwikelingsmethode om de juiste technieken van zowel baton als lichaam goed aan te leren.

Compulsories:
Als je freestyle wilt gaan doen, is het verstandig ook de compulsories te gaan leren. Dit zijn verplichte technieken die je aan de jury moet tonen, een deel van deze score wordt verwerkt in je totaal score van je freestyle. Het is dus heel belangrijk dat je de compulsories correct uitvoert.

Muziek is op vrije keuze